Sayfalar

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Osmanlı padişahları hıristiyan mıydı?

AKP'nin tepesindekiler; her işi hallettiler de artık milletin soyu ile uğraşmaya başladılar. Tabii bu işte Melih Gökçek geride kalır mı? O da Kemal Kılıçdaroğlu'nun anası üzerinden soy araştırması yapıp işin içine Ermeniliği soktu.
Rıza ZELYUT

İnsanların kökenini araştırıp buradan kötüleme yapanlara bütün dünyada faşist denilir. Bu dünyadaki her millet, bir diğeri kadar değerlidir, şereflidir. Ama her kişinin bir milliyeti de vardır. Ben Kemal Kılıçdaroğlu'na şaşırıyorum. Kendi soyuna çamur atan bu adamlara iki kelime ile doğru dürüst cevap vermiyor diye.
Durum ortada: Kılıçdaroğlu ailesi; Horasan Erenleri dediğimiz Anadolu'yu manevi anlamda fetheden erenler soyundan. Dip dedesi Seyyit Mahmut Hayrani bir Türkmen ereni. Horasan'dan Konya -Akşehir'e yerleşen ailenin bir kolu, 1514 Çaldıran Savaşı'ndan sonra Alevi Türkmenlere yönelik Osmanlı baskısı yüzünden Tunceli bölgesine kaçmış. Herhalde saygın bir aile aranıyorsa; onunkinden ileride başka bir soy bulmak çok zordur..
İyi de Kılıçdaroğlu bunu bile söylemekten niçin çekiniyor? Bu kadar tevazuu eylerse, birileri de gerçek sanabilir...
BİRAZ OKU DA KONUŞ
Eğer analara bakarak, insanların kimliğini belirlemek mümkün olsaydı; o zaman Osmanlı padişahlarının büyük bölümünü biz Hıristiyan padişahlar olarak anacaktık. İnanmayan var ise, Necdet Sakaoğlu'nun araştırması olan 'Osmanoğulları'nın Ünlü Kadın Sultanları' isimli kitaba bakabilirler. Buradan öğreniyoruz ki:
Sultan 1. Murad'ın anası Holifera (Nilüfer) bir Rum kızıydı. Bu kadın; Orhan Bey'le evlendikten sonra da dinini değiştirmedi ve Hıristiyan olarak kaldı. Ne diyelim şimdi? Büyük zaferler kazanan 1. Murad, anası Hıristiyan diye Türk ve Müslüman sayılmayacak mı?
Yine Osmanlı Devleti'ni ikinci kez kurmuş sayılan Çelebi Mehmet'i ele alalım. Bu sultanın anası olan Despina Hatun da bir sırp kızıydı. Despina; Hıristiyan olarak kaldı. Böyledir diye Çelebi Mehmet Hıristiyan mı?
Fatih Sultan Mehmet gibi çağlar açan bir büyük sultanın anası Hüma Hatun'un da Stella isimli İtalyan bir Hıristiyan cariye olduğu söylenmektedir. Ne yapalım Melih Bey; Fatih Sultan Mehmet'i de mi anası Hıristiyanmış diye karalayalım?
Yine Yavuz Sultan Selim'in anası olan Aişe Gülbahar Hatun da Maçkalı bir Rum papazın kızı idi. Haydi Yavuz Sultan Selim'e de laf söyleyin Melih Bey...
Ya dünya imparatoru Kanuni Sultan Süleyman? Onun anası Hafsa Hatun da bir Hıristiyan cariye idi... Kanuni'yi de mi Hıristiyan ilan edip kötüleyelim?
2. Selim'in anası Roxelana -Hurrem Sultan'ı bilmeyen yoktur. Anası Ukraynalı Hıristiyan diye 2. Selim'i de mi çöpe atalım?
Geridekileri saymaya gerek kaldı mı?
Görüyorsunuz ki Osmanlı ailesinin baş kadınları genellikle Hıristiyan olmuş. Hal bu iken geçmişte kimse bu işi tartışma konusu yapmamış. Bizim atalarımız; aldıkları Hıristiyan eşin eski dininde kalmasına bile göz yumabilmişken bugün, kendisini gelişmiş, bilgili, demokrat sananların, 700 sene önceki Osmanlı atalarımız kadar hoşgörülü olmadığını görüp de üzülmemek mümkün müdür?
Siyaset adına kendi tarihine bile kara çalmak durumuna düşen Melih Gökçek gibileri kınıyorum.
Konuşmalarına ve tavırlarına bakın da siz söyleyin: Kılıçdaroğlu nere, Melih Gökçek nere?...

KÜRTLER EVET DİYECEK
Daha önce; Kürtçü parti BDP'nin referandumla ilgili olarak aldığı boykot kararının AKP'ye yarayacağını yazmıştım. Artık anlaşılıyor ki; AKP ile Kürtçü/Kürdistancı kadro anlaşmış. Bunu; PKK'nın şu andaki yöneticisi Murat Karayılan'ın, PKK çizgisindeki Fırat Haber Ajansı'na yaptığı son açıklama da gösterdi.
Terörist Karayılan, açıklamasında özetle diyor ki: 'Devlet, önderliğimiz (Abdullah Öcalan) ile görüşme talebinde bulundu ve ondan ateşkes istedi. Aslında Öcalan aradan çekilmişti ama bu istek üzerine yeniden devreye girdi bir kez daha barışa şans tanınması için hareketimize (dağdaki PKK'lılara) mesaj gönderdi.'
Görüyorsunuz ki devleti yöneten AKP iktidarı, terörist başı Öcalan'dan rica ediyor, o da lütfen ateşkes için adamlarına emir veriyor.
Böylece referandum öncesinde AKP ile PKK arasında bir siyasi bağlantı kurulmuş oluyor.
Bunun böyle olacağı zaten belliydi. Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı tam 85 yıldır Kürtçülerle gericiler işbirliği yaparak bir savaş yürütmektedir. 12 Eylül'de bu hükümetin dayatması olan anayasa değişikliğine evet diyecek olanlar! Sizler, teröristbaşı Öcalan'a yalvarıp ondan silahları hiç olmazsa referandum sonrasına kadar susturmasını rica edenlere evet diyeceksiniz. Mideniz kaldırıyorsa buyurun, efendim...
Rıza ZELYUT

Hiç yorum yok: